Kuskus Tatlısı
Farklı bir tatlı deneyimi arayanlar için kuskus tatlısı!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 Bir buçuk su bardağı suyu kaynatın. Kuskus ekleyip, yarı yarıya suyunu çekene dek, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Soğuk süt ilave edin. 10 dakika sonra 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Kuskus pişince ocaktan alın. Fazla suyu varsa süzün.
-
2
Tart jölesinden 4 yemek kaşığını kenara ayırın. Kalan jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuskusla karıştırın. Kalan yarısını 350 gram küp doğranmış çilekle karıştırın.
-
3
Orta boy kelepçeli ve yuvarlak bir kek kalıbına kuskusun yarısını yemek kaşığı ile bastırarak yerleştirin. Üzerine jöleli çileği yayın. Kalan kuskusu çileğin üzerine bastırarak yayın. Buzdolabında bir buçuk saat dinlendirin.
-
4
Kremayı çırpıp, 2 kahve fincanı toz şekerle vanilya ilave edin. Kuskusu buzdolabından alıp üzerine kremayı sürün. Kalan 350 gram çileği yerleştirin. Kenara ayırdığınız tart jölesini hazırlayıp, çileklerin üzerine sürün. 5 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri