Kuskus Tatlısı

Kuskus Tatlısı

Farklı bir tatlı deneyimi arayanlar için kuskus tatlısı!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 Bir buçuk su bardağı suyu kaynatın. Kuskus ekleyip, yarı yarıya suyunu çekene dek, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Soğuk süt ilave edin. 10 dakika sonra 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Kuskus pişince ocaktan alın. Fazla suyu varsa süzün.

  • 2

    Tart jölesinden 4 yemek kaşığını kenara ayırın. Kalan jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuskusla karıştırın. Kalan yarısını 350 gram küp doğranmış çilekle karıştırın.

  • 3

    Orta boy kelepçeli ve yuvarlak bir kek kalıbına kuskusun yarısını yemek kaşığı ile bastırarak yerleştirin. Üzerine jöleli çileği yayın. Kalan kuskusu çileğin üzerine bastırarak yayın. Buzdolabında bir buçuk saat dinlendirin.

  • 4

    Kremayı çırpıp, 2 kahve fincanı toz şekerle vanilya ilave edin. Kuskusu buzdolabından alıp üzerine kremayı sürün. Kalan 350 gram çileği yerleştirin. Kenara ayırdığınız tart jölesini hazırlayıp, çileklerin üzerine sürün. 5 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...