Matmazel Tatlısı

Matmazel Tatlısı

Matmazel tatlısı, çay saatlerinize lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu yapışmaz yüzeyli tencereye alın. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, 5 dakika kavurun. Süt ve toz şekeri ekleyin. Üzeri göz göz olana dek pişirin. Yarım paket tereyağını ekleyip, ateşten alın. 10 dakika mikserle çırpın.
  • 2
    1 adet paskalya çöreğini küçük doğrayın. Orta büyüklükte bir tepsiye dizin. Hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Soğumaya bırakın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için tereyağı, pudra şekeri ve kakaoyu, tereyağı eriyene dek karıştırın.
  • 3
    Ateşten alıp, yumurtayı ilave edin. Mikserle 1 dakika çırpın. Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin. Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...