Muhallebili Lokum
Muhallebili lokum, sade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle 3 yemek kaşığı tereyağını ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Toz şekeri ekleyip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
-
2
Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayı ekleyip, blenderde 10 dakika çırpın. Ilınmaya bırakın. Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin. Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın. Ilınan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın.
-
3
Bu arada başka bir tepsiye 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yayın. Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün. En üste de 1 yemek kaşığı kakao serpin. Bu karışımı da buzdolabına alıp soğutun.
-
4
Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine, ceviz koyup, rulo şeklinde sarın. Hindistan cevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın. Servis tabağına dizip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL