Muzlu Karamelli Puding

Muzlu karamelli puding, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye süt ve pudingi alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Puding koyulaşınca altını kapatıp soğuması için kenara alın. Ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar soğutun.
  • 2
    Kekleri elinizde ufalayıp pudinge karıştırın. 2 adet muzu dilimleyip malzemeye ilave edin. Karışımı kuplara ya da dilediğiniz kaplara pay edin. Süsleme işlemi için kupların ağız kısmında 2 parmak kadar mesafe bırakın. Karamel için toz şekeri bir tavaya koyup ocağa oturtun ve yine ara sıra karıştırarak eritin.
  • 3
    Tamamen eriyip kahverengi bir renk aldığında kenara alın. Soğuk suyu üstüne dökün. Ocağa oturtun ve yine ara sıra karıştırıp soğuk su yüzünden sertleşen toz şekerin erimesini sağlayın. Kalan muzu soyup dilimleyin. Kupların üzerini kalan 2 adet muz ve hindistan cevizi ile süsleyin. En üste karamel gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.