Portakallı Fırın Sütlaç
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile portakallı fırın sütlaç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önce pirinci bir tencerede 1 su bardağı su ile haşlayın ve süzgeçten geçirin. Süte pirinci katarak, ocağa koyun. Kaynayınca tozşekeri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Diğer taraftan pirinç ununu, 1 kahve fincanı soğuk sütle ezip sütlaca katın. Portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip, 5 dakika kaynatın.
-
2
Ocaktan aldığınız tencereye, 1 paket vanilya ilave edip karıştırın. Fırın kaselerine paylaştırın. Fırının ızgara ayarını kullanarak sütlaçların üzerini kızartın. Soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL