Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi

Sakızlı muhallebi, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü bir tencereye alın. İçine un ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpın. Daha sonra bir tencereye alıp ocağa oturtun.
  • 2
    Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar 15-20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine toz şekeri ilave edin. Mikserle tekrar çırpın. Muhallebiyi kuplara paylaştırın ve toz antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...