Sütlü Kadayıf
Sütlü kadayıf, şerbetli tatlıların en hafifleri ile eş değer bir kıvamda. Bu tatlıyı hazırlarken arasına ceviz koyabilirsiniz. Kolay tarifiyle sütlü kadayıf tatlısı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kadayıfı parmak uçlarınızla birbirinden ayırıp havalandırın. Sadeyağı kısık ateşte eritin. Ocaktan alıp ılınmasını sağlayın.
-
2
Sadeyağı kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırın. Ceviz içlerini bıçakla ince doğrayın. 6-7 cm çapında küçük bir kasenin içine sıkıştırmadan bir miktar kadayıf doldurun (kenarları hafifçe dışa doğru sarkmalı).
-
3
Bir tatlı kaşığı ceviz ilave edip kenarlara doğru sarkan kadayıfı cevizin üzerine kapatın. Bu şekilde hazırladığınız kadayıfı içine sadeyağ sürülmüş 35-40 cm çapında bir tepsiye dizin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Süt ve şekeri tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. Fırından çıkardığınız kadayıfı ve sütü iyice soğuyana kadar bekletin.
-
5
Şekerli sütü kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. Yeterli bir bekleme süresi olan 1 saatin sonunda tatlıyı servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri