Sütü tencereye koyun ve kaynatın. İçine toz şeker ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Tereyağını eritip, süte katın ve ılınmaya bırakın. Kadayıftan elinizle parçalar koparın. Düz bir zemine yayıp, rulo şeklinde sarın. Elinizle hafif sıkarak şekil verin ve fırın tepsisine yerleştirin.
Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıf pembeleşene kadar pişirin ve soğutun. Soğuk kadayıfların üzerine ılınmış sütlü şerbetten 2'şer kepçe gezdirin. Kalan sütlü şerbeti kadayıfın kenarlarından yavaşça boşaltın. Şerbeti çekene kadar bekleyin ve üzerine bol ceviz serperek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.