Yalancı Krem Karamel
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle yalancı krem karamel...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle karamel için toz şekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte eriyip, karamelize olana kadar bekletin. Rengi dönüp, karamelize olduktan sonra orta büyüklükte bir cam kabı ıslatıp içine boşaltın. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Kıvama geldiği zaman vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu katın.
-
2
Şöyle bir karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve karamelin üzerine boşaltın. Bu şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra buzdolabına alıp, donması için 1 gece bekletin. Servis yapmadan önce krem karamelli kabı, sıcak su dolu bir kabın içine oturtun (karamelli kabın içine su girmemesine dikkat edin). Dibindeki karamel iyice eridikten sonra kabı sallayıp, servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Üzerini dondurulmuş yaban mersini ve frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL