Bal Kabaklı Tart

Bal Kabaklı Tart: Baharatların sıcak dokunuşu ve bal kabağının yumuşacık lezzetiyle, her dilimde sonbaharın tadını çıkarın!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kabın içinde un, küp doğranmış soğuk tereyağı, şeker ve suyu yoğurun. Yumuşak bir tart hamuru elde edin. Toparlayıp streç filme sarıp,
    buzdolabında 30-40 dakika dinlendirin.
  • 2
    Dolgu malzemelerini sos tavasına alın. Bal kabağı suyunu çekip yumuşayıp püre kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 3
    Buzdolabından çıkardığınız tart hamurunu ister 4 küçük, ister 2 küçük + 1 orta boy, ister 1 büyük boy tart yapacak şekilde ayırın. Hafifçe unlanmış tezgahta veya iki pişirme kağıdı arasında hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Tart kalıplarının içini tereyağı ile yağlayın. Hamuru kalıpların kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
  • 4
    İçlerini bal kabaklı dolguyla doldurun. Üzerlerine hamurdan kafes, yaprak gibi süslemeler yapıp dut pekmezi sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında
    rengi dönene kadar yaklaşık 15 dakika kontrollü pişirin. Oda sıcaklığına gelince pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.