Çilekli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu, iki kez eledikten sonra ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtayı, margarini, yarım paket kabartma tozunu, bir tutam tuzu, toz şekeri ve 4 çorba kaşığı suyu ilave edin. Kabın kenarlarındaki unu malzemelerin üzerine ekleyerek, parmak uçlarınızla hızlı hızlı yoğurun (eğer hamur katı olursa biraz daha su ekleyin). Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp, 20 dakika buzdolabında bekletin. Küçük tart kalıplarını yağlayın. Üzerlerine un serpin. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Kalıplara düzgün bir şekilde döşeyin. Kenarlarından kesin, elinizle bastırarak yükseltin. Kalıplara döşediğiniz hamuru birkaç yerinden çatalla delin. Her bir kalıbın içine alüminyum folyo döşeyin. Üzerine yaklaşık 10 adet nohut koyun (böylece hamurun kabarmasını önlemiş olursunuz). Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun. Krema için 1 çay bardağı soğuk sütle krem şantiyi, koyulaşana dek çırpın. İsterseniz yarım kutu labne peyniri ekleyin. Tekrar karıştırın. Tart hamurlarının içine bu kremayı sürün. Çilekleri bütün şekilde kremanın üzerine dizin. Parlak gözükmesi için üstlerine sulandırılmış çilek reçeli sürün veya tart jölesi döküp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...