Karamel Soslu Elmalı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Diğer hamuru merdaneyle açıp, yağlı kağıt ile kapladığınız kalıba yerleştirin. Buzdolabında 1 saat bekletip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Elmaların kabuklarını soyup küp doğrayın ve hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan küçük parçalar koparıp elmaların üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Karamel sos için toz şekeri bir tavaya alın. Şeker eriyince suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Kremayı ekleyip ocaktan alın. Dilimlenmiş tartın üzerine karamel sosu gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL