Balkabaklı Çörek
Misafirlerinizi şımartacağınız lezzet balkabaklı çörek nasıl yapılır? Çıtır çıtır Balkabaklı Çörek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Maya, süt ve toz şekeri ortasına koyup iyice karıştırın. 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Sürenin sonunda kalan malzemeyi ilave edip, ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. Unlu zeminde 4 eşit parçaya bölüp her birini dikdörtgen olacak şekilde açın.
-
2
İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırın. 4 parçaya bölüp hamurların üzerlerini kaplayacak şekilde yayın. 1 adet hamuru rulo yapıp, uç kısmından bir parmak pay bırakıp boydan boya kesin. İki ucun iç kısımları dışa gelecek şekilde dolayıp, uçlarını birleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
-
3
Süt, ayçicek yağı ve yumurta sarısını karıştırıp, hamurların üzerlerine sürün. Toz şeker serpip, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri