Balkabaklı Çörek

Balkabaklı Çörek

Misafirlerinizi şımartacağınız lezzet balkabaklı çörek nasıl yapılır? Çıtır çıtır Balkabaklı Çörek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Maya, süt ve toz şekeri ortasına koyup iyice karıştırın. 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Sürenin sonunda kalan malzemeyi ilave edip, ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. Unlu zeminde 4 eşit parçaya bölüp her birini dikdörtgen olacak şekilde açın.

  • 2

    İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırın. 4 parçaya bölüp hamurların üzerlerini kaplayacak şekilde yayın. 1 adet hamuru rulo yapıp, uç kısmından bir parmak pay bırakıp boydan boya kesin. İki ucun iç kısımları dışa gelecek şekilde dolayıp, uçlarını birleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın.

  • 3

    Süt, ayçicek yağı ve yumurta sarısını karıştırıp, hamurların üzerlerine sürün. Toz şeker serpip, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...