Balkabaklı Halka

Balkabaklı Halka

Bu balkabaklı halka tarifi ile 7'den 70'e herkes parmaklarını yiyecek. Balkabaklı halka nasıl yapılır bilmiyorsanız öğrenmek için doğru sayfadasınız.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç malzeme için rendelenmiş bal kabağı ve toz şekeri yapışmaz yüzeyli tavaya alıp karıştırarak soteleyin. Ocaktan alıp,kuş üzümü, ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.

  • 2

    Hamur için tüm hamur malzemesini geniş bir kapta yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 20 dakika dinlendirip, ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi mantı hamurundan daha ince olacak şekilde ve çay tabağı genişliğinde açın.

  • 3

    Bir adet hamuru düz bir zemine yayın. Bir kenarına bal kabaklı harçtan koyup rulo şeklinde sıkıca sarın. Uçlarını birleştirip, birleşme yerine çırpılmış yumurta akı sürün ve halka elde edin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Bol ve kızgın ayçiçek yağında kızartıp, toz şekere bulayın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...