Labneli Üzüm Keki

Labneli Üzüm Keki Tarifi: Yumuşacık dokusu, labnenin kremsi lezzeti ve taptaze üzümlerle hazırlanan bu enfes kek, çay saatlerinize hafif ve tatlı bir dokunuş katıyor. Pratik tarifiyle herkesi kendine hayran bırakacak!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Labne peynirini ilave edin ve iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
-
2
Süt ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
-
3
Üzümleri hamura ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın. Baton kek kalıbını 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
-
5
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar