Labneli Üzüm Keki

Labneli Üzüm Keki

Labneli Üzüm Keki Tarifi: Yumuşacık dokusu, labnenin kremsi lezzeti ve taptaze üzümlerle hazırlanan bu enfes kek, çay saatlerinize hafif ve tatlı bir dokunuş katıyor. Pratik tarifiyle herkesi kendine hayran bırakacak!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Labne peynirini ilave edin ve iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.

  • 2

    Süt ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.

  • 3

    Üzümleri hamura ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın. Baton kek kalıbını 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba dökün ve üzerini düzeltin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.

  • 5

    Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...