Bizcocho

Bizcocho: Yumuşacık, hafif ve enfes! İspanyol mutfağından geleneksel bir tatla, her dilimde mutluluğu keşfedin.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Geniş bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri bir mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpın. Bu işlem yaklaşık 3-4 dakika sürebilir.
-
2
Yumurtaları teker teker ilave edin ve her bir yumurtayı ekledikten sonra karışımı iyice çırpın.
-
3
Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kasede karıştırın. Bu kuru karışımı, yavaş yavaş tereyağlı karışıma ekleyin. Düşük hızda sadece karışana kadar çırpın. fazla karıştırmamaya dikkat edin.
-
4
Baton kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve spatula ile düzeltin.
-
5
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-55 dakika, üstü altın rengi alana kadar pişirin. Kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
-
6
Fırından alıp 10 dakika kalıpta soğumasını bekleyin. Ardından kalıptan çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar