Franzbrötchen

Franzbrötchen: Tarçının sıcak aroması ve tereyağlı hamurun mükemmel buluşmasıyla, her lokmada tatlı bir mutluluk!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurma kabına ilk önce Ilık sütü alın. Ardından yumuşak tereyağı ve mayayı ekleyin. Un dışında kalan malzemeyi katın ve karıştırın. Azar azar unu ilave edin ve yoğurun. Hamur yumuşak olacak, ele yapışmayacak. Hazır olan hamurun üzerini örtüp ve ılık bir yerde, iki katı büyüklüğünde olana kadar 1 saat mayalandırın.
  • 2
    İçini hazırlamak için şeker ve tarçını karıştırın. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp elinizle hafif havasını alıp açın. Ardından merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. Açtığımız hamurun üzerine yumuşak tereyağından sürüp ardından üzerine tarçın-şeker karışımını serpiştirin. Uzun tarafından
    başlayarak rulo şeklinde sarın.
  • 3
    Hamurların tam ortasından tahta kaşıkla bastırıp şekil verin. Daha sonra hamuru elinizle de biraz bastırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ve alt üst ayarı açık olarak 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.