Kokulu Çörek (şumumlu, ışmumlu)

Kokulu Çörek şumumlu, ışmumlu

Tarsus yöresel lezzeti olan kokulu çörek ( şumumlu) nasıl yapılır? Mis kokulu çörek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Maya, ılık süt, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve bir tutam tuzu karıştırıp 5 dakika dinlendirin. 2 Unu geniş bir kaba eleyerek ortasını açın. Kalan toz şeker ve tuzu ortasına ekleyin.

  • 2

    Şumum, zeytinyağı ve mayalı karışımı katıp, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Streç filmle üzerini kapatıp, 1 saat dinlendirin. Mayalanın hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ayçiçek yağına batırarak yuvarlayın.

  • 3

    İç malzeme için zeytinyağı, ayçiçek yağı ve şumumu karıştırın. Elinizi ayçiçek yağına batırıp, 1 adet hamuru yuvarlayın ve mermer tezgaha alın.

  • 4

    Elinizi zeytinyağlı şumumlu karışıma sık sık batırarak 1 adet hamuru incecik açın. Ortasını delin ve elinizi ara ara susam ve çörekotuna batırıp, ortasını içten dışa doğru kıvırıp uçlarını birleştirin.

  • 5

    Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yerleştirip 2 misli kabarana dek dinlendirin. Susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...