Kokulu Çörek (şumumlu, ışmumlu)
Tarsus yöresel lezzeti olan kokulu çörek ( şumumlu) nasıl yapılır? Mis kokulu çörek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Maya, ılık süt, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve bir tutam tuzu karıştırıp 5 dakika dinlendirin. 2 Unu geniş bir kaba eleyerek ortasını açın. Kalan toz şeker ve tuzu ortasına ekleyin.
-
2
Şumum, zeytinyağı ve mayalı karışımı katıp, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Streç filmle üzerini kapatıp, 1 saat dinlendirin. Mayalanın hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ayçiçek yağına batırarak yuvarlayın.
-
3
İç malzeme için zeytinyağı, ayçiçek yağı ve şumumu karıştırın. Elinizi ayçiçek yağına batırıp, 1 adet hamuru yuvarlayın ve mermer tezgaha alın.
-
4
Elinizi zeytinyağlı şumumlu karışıma sık sık batırarak 1 adet hamuru incecik açın. Ortasını delin ve elinizi ara ara susam ve çörekotuna batırıp, ortasını içten dışa doğru kıvırıp uçlarını birleştirin.
-
5
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yerleştirip 2 misli kabarana dek dinlendirin. Susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri