Mahlepli Çörek

Mahlepli Çörek

Mis gibi mahlep kokusu ile sizi yemeye çağıran Mahlepli Çörek tarifi bir kere tadınca bağımlısı olacaksınız. İşte leziz mi leziz Mahlepli Çörek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Süt, 1 su bardağı ayçiçek yağı, yumurta sarısı, toz şeker, margarin, tuz, kabartma tozu, mahlep ve aldığı kadar unu derin bir kapta karıştırın. İyice yoğurup, 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizde yassılaştırıp, önce yumurta akına, sonra susama bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...