Tahin Pekmezli Katmer
Tahin Pekmezli Katmer, tatlıların en lezzetli ve doyurucu örneklerinden biridir. İnce açılmış hamurun içine bolca tahin ve pekmez sürülerek hazırlanan bu tatlı, hem tatlı hem de hafif çıtır bir doku sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve yarım su bardağı antep fıstığı serpin. Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin.
-
2
Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin. Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün. Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyip, üzerine antep fıstığı serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL