Baharatlı Milföy Kıtırları

Baharatlı Milföy Kıtırları, çıtır dokusu ve zengin aromasıyla hızlıca hazırlanan nefis bir atıştırmalıktır. Milföy hamuru, çeşitli baharatlarla lezzetlendirilerek fırında pişirilir ve altın rengi, çıtır çıtır kıtırlar elde edilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Baharatlı bir kaba alıp harmanlayın. Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra unlu zeminde, merdane yardımıyla iki katı büyüklüğe ulaşacak şekilde açın. Hamur kesme ruleti ile üçgen ve dikdörtgen parçalar şeklinde kesin.
  • 2
    Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kabarmasını önlemek için üzerine çatalla delikler açın. Yumurta akı sürün. Üzerlerine baharat karışımı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...