Hamsili Çıtır Börek Tarifi

Hamsili Çıtır Börek Tarifi

Hamsili olsun ne olursa olsun yerim diyenler bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sarımsaklı maydanozlu sos için sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp kenara alın.

  • 2

    Hamsilerin kılçıklarını temizleyip, koparmadan yaprak şeklinde açın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak kavurun. Geniş bir havanda dolmalık fıstık, sarmısak ve maydanozu ezin.

  • 3

    Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Hamsilerin içlerini maydanozlu karışım ile doldurup kapatın. Baklava yufkalarını iki kat üst üste olacak şekilde düz bir zemine yerleştirin.

  • 4

    Baklava yufkalarını hamsilerin kafaları ve kuyrukları dışarıda kalacak şekilde hamsilerin boyuna göre kesin. Bir adet hamsiyi kuyruğu ve kafası açıkta kalacak şekilde baklava yufkasına rulo şeklinde sarın.

  • 5

    Diğer hamsileri de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerileri hafif kızarana dek 10 dakika pişirin. Sarmısaklı maydanozlu sos ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...