Hamsili Çıtır Börek Tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sarımsaklı maydanozlu sos için sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp kenara alın.
-
2
Hamsilerin kılçıklarını temizleyip, koparmadan yaprak şeklinde açın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak kavurun. Geniş bir havanda dolmalık fıstık, sarmısak ve maydanozu ezin.
-
3
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Hamsilerin içlerini maydanozlu karışım ile doldurup kapatın. Baklava yufkalarını iki kat üst üste olacak şekilde düz bir zemine yerleştirin.
-
4
Baklava yufkalarını hamsilerin kafaları ve kuyrukları dışarıda kalacak şekilde hamsilerin boyuna göre kesin. Bir adet hamsiyi kuyruğu ve kafası açıkta kalacak şekilde baklava yufkasına rulo şeklinde sarın.
-
5
Diğer hamsileri de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerileri hafif kızarana dek 10 dakika pişirin. Sarmısaklı maydanozlu sos ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri