Bayat Ekmekli Kabak Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Üzerine tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyip çırpın. Daha sonra kenara alın.
-
2
Ayrı bir yerde ufalanmış bayat ekmeği sütle ıslatıp 30 dakika dinlendirin ve yağlanmış orta boy fırın kabına yayın. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabağı yayın. Yumurtalı karışımı üzerine gezdirip rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
-
3
Halka doğranmış kabakları böreğin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. 30 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL