Boşnak Böreği
Boşnak mutfağının gözdelerinden ve muhteşem tadı ile dillere dolanmış Boşnak Böreği nasıl yapılır? Bir kere tadınca vazgeçemeyeceğiniz lezzetlerden Boşnak Böreği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için un, ayçiçek yağı ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su ekleyin ve yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerine nemli bir bez örtüp, yarım saat dinlendirin.
-
2
İç malzeme için ıspanak yaprağını kıyın ve bir kenara alın. Tencereye aldığınız ayçiçek yağda kıyılmış soğanı soteleyin ve ıspanağı katın. 3-4 dakika kavurun ve yumurtaları ekleyip, tuz ile karabiberini ayarlayın. 5 dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan kaldırıp, soğumaya bırakın.
-
3
Bezeleri yufka inceliğinde, tabak büyüklüğünde açın ve üzerlerine kaşığın ucu ile ayçiçek yağı serpin. Açtığınız yufkanın bir ucuna ıspanaklı iç harçtan 2 yemek kaşığı koyup, rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve az yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirin.
-
4
Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri