Somonlu Peynirli Üçgen Börek
Sarımsaklı mayonez ile leziz bi somonlu peynirli üçgen börek tarifi farklı lezzetler arayanlar için güzel bir tercih olacaktır...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sarımsaklı mayonez için yumurta sarısı ve hardalı mikser yardımıyla çırpın. Bir yandan çırpmaya devam ederken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağı ilave edin.
-
2
Sarmısak, ardından limon suyu ekleyip çırpın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Cam bir kaba alıp, servis zamanına kadar buzdolabında saklayın.
-
3
Rokayı temizleyip cam bir kaseye alın. Üzerine sıcak su döküp, 10 saniye bekletin. Sıcak sudan alıp, soğuk suya atın. 1-2 dakika sonra suyunu süzüp, kenara alın.
-
4
Somonu küçük parçalar halinde kesin. Dereotunu kıyıp, krem peynir, tuz ve karabiberle karıştırın. Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
-
5
Her bir yufka parçasının uç kısmına somon parçası, roka ve peynirli karışımı pay edin. Üçgen olacak şekilde sarın ve üzerlerine zeytinyağı sürüp, susam serpin.
-
6
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sarımsaklı mayonez ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri