Dereotlu Ay Poğaça

Dereotlu Ay Poğaça: Mis gibi dereotu kokusu ve yumuşacık dokusuyla, her ısırıkta lezzet şöleni!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Poğaça hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sirke, sıvı yağ, kabartma tozu, şeker ve tuz alıp karıştırın. Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyip tekrar yoğurun.
  • 2
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. Orta kısımlarına peyniri koyup şekil verin. Şekillendirdiğiniz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ve alt üst ayarı açık
    olarak 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.