Galeta Unlu Açma Gül Böreği

Galeta Unlu Açma Gül Böreği

Galeta ununun getirdiği çıtırtılık ile ağızda dağılan Galeta Unlu Açma Gül Böreği tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kaseye tereyağı, yoğurt, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve tuzu alın. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Diğer taraftan içi için haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve ezin. İçine beyaz peynir, rendelenmiş soğan, ayçiçek yağı, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamurları galeta unu serpilmiş tezgah üzerinde dikdörtgen şeklinde açın.

  • 3

    Açtığınız hamurları ortadan ikiye bölün ve geniş taraflarına iç harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Ruloları tepsiye gül şekli vererek yerleştirin. Böreğin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...