Haşhaşlı Patatesli Açma Börek

Haşhaşlı Patatesli Açma Börek

Günün her öğününe yakışacak, sunumu ve lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak Haşhaşlı Patatesli Açma Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle iç malzeme için patatesleri derin bir kapta ezin. İçine, tuz, nane, pul biber ve karabiber katıp, karıştırın. Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve kabartma tozunu koyup, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, ayçiçek yağı, yumurta, sirke, süt ve su katıp, tüm malzemeyi yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. 15 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı küçük yuvarlaklar şeklinde açın. Tekrar üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamurları 20 cm genişliğinde olacak şekilde merdaneyle açın. Geniş ucuna patatesli iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika bekletin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...