Zeytinli, Pastırmalı Sarma Börek
Hemen her öğünü ziyafet sofrasına dönüştüren birbirinden lezzetli börek tarifleri vermeye devam ediyoruz. Pastırma sevenleri mutlu edecek tarifiyle zeytinli, pastırmalı börek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için su, maya ve balı yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerini streç film ile kaplayıp mayalanmaya bırakın. Baloncuklar oluşana kadar bekletin. Un ve tuzu harmanlayıp eleyerek karışıma eklerken bir yandan da yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanınca yoğurma kabına zeytinyağı sürün ve hamuru kaba aktarın. Üzerini streç film ile kaplayın. İki misli hacme ulaşana kadar oda ısısında dinlendirin.
-
2
Harç için zeytin, pastırma, biber ve cheddar peynirini tavla zarı formunda doğrayın. Rendelenmiş mozzarella, taze kekik ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru az miktarda un serpilmiş tezgahta 40x50 cm çapında açın. Kenarlardan ikişer cm pay bırakarak iç harcı hamurun üzerine yayın. 40 cm'lik ucundan başlayarak gevşek rulo yapın. 3 cm kalınlığında keserek dilimlere ayırın.
-
3
Ruloları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafifçe birbirlerine değecek gibi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri