Ispanaklı Kepekli Krep
Kahvaltı sofranızı besleyici ve doyurucu bir krep ile taçlandırmaya ne dersiniz? İşte lezzetli ve sağlıklı Ispanaklı Kepekli Krep tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krep için, yumurta, un, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı mikserle karıştırın. Su ve sütü azar azar ekleyerek, boza kıvamında bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çok küçük boy, yapışmaz yüzeyli bir tavada 50 gram margarini eritin. Tavayı hafifçe kaplayacak kadar margarini bırakarak, artan margarini krep karışımına ekleyin. Yüksek ateşte, küçük kepçeyle tavaya döktüğünüz krep hamurunu önlü arkalı pişirin. Rengi fazla kararmadan kenara alın. Krep malzemesi bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
-
2
İçi için 1 yemek kaşığı unu, margarinde kavurun. Ayrı bir yapışmaz yüzeyli tavada, küp kesilmiş soğan ve kıyılmış ıspanağı, yağsız olarak soteleyin. Kavrulmuş unu ekleyerek karıştırın. Krepleri, hazırlanan harç ile doldurarak, kalınca sigara böreği gibi sarın. Önceden yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpin.Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, peynir eriyene kadar ısıtın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri