Ispanaklı Sodalı Börek
Misafirleriniz gelecek ve ne hazırlayacağınıza karar veremediniz mi ? O zaman lezzetli mi lezzetli ve pratik Ispanaklı Sodalı Börek tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra kesme tahtasında çok ince kıyın. Peynir ve kırmızı biberi de ince kıyıp, ıspanakla karıştırın. Yufkayı dörde kesin. Üzerine fındık yağı sürün. Kestiğiniz yufka parçalarını ikiye katlayıp, ucuna iç harçtan koyun. Daha sonra rulo şeklinde (gevşek olarak) sarın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
-
2
50 gram margarini eritin. Kalan ayçiçek yağla karıştırın. Börekleri önce yağa, sonra maden suyuna, en son da galeta ununa bulayın. Kalan yağla fırın tepsisini yağlayın. Börekleri tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri