Kabak Çiçekli Ekmekçikler

Kabak Çiçekli Ekmekçikler

Taze kabak çiçekleriyle hazırlanan Kabak Çiçekli Ekmekçikler, göz alıcı bir lezzet ve şıklık sunar. Hafif, yumuşak hamuru ve zarif kabak çiçeği dokunuşuyla kahvaltılarınıza veya atıştırmalıklarınıza zarif bir tat katar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine tülbent örtüp, ılık ortamda 1 saat dinlendirin.
  • 2
    Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerine 2'şer adet kabak çiçeği yerleştirip elinizle yuvarlak şekil verin. Ekmekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • 3
    Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri hafif kızarana dek pişirin. Ekmekçikleri fırından çıkarmaya yakın üzerlerine 1'er adet kabak çiçeği yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...