Kabaklı Börek

Kabak severler kabağın börek ile uyumuna bayılacaklar. İşte lezzetli Kabaklı Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kabakları temizleyip rendeledikten sonra bir kaba alın ve üzerine tuz serpin. Bu şekilde 5 dakika bekletin. İyice sıkıp bir kaseye aktarın. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, 1 adet yumurta, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip kenara alın. Diğer taraftan bir kasede kalan yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber katıp yeniden çırpın.

  • 2

    Bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı hafifçe buruşturarak tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup, yine tereyağı sürün. Üçüncü yufkayı da tepsiye aynı şekilde yerleştirin. Yufkaların üzerine kabaklı iç harcı koyup, düzeltin. Yoğurtlu karışımın 1/3'ünü kabaklı harcın üzerine koyup, un serpin.

  • 3

    Kalan yufkaları da diğer yufkalar gibi aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. En üste kalan yoğurtlu karışımı koyup düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.