Kabaklı Pay

Çayınızın yanında düşük glutenli ve lezzetli bir hamur işi yemek istiyorsanız Kabaklı Pay tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları kabuklu olarak, havuçlarıysa kabuğunu soyduktan sonra buharda 15'er dakika pişirin. Daha sonra kabakları büyük verev dilimler, havuçları ise boylamasına çok kalın olmayacak şekilde doğrayın. Patatesleri haşlayıp, soğuduktan sonra küp doğrayın.
-
2
Zeytinyağını bir tavaya alıp patatesleri ve sarımsağı ekleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Kıyılmış maydanozun yarısını katıp ocaktan alın. Bir tepsiyi yağlayıp patatesi hafifçe bastırarak içine yerleştirin.
-
3
Un, yumurta, süt, muskat, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Patateslerin üzerine gezdirin. Kabak ve havucu arzunuza göre üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler