Öncelikle iç malzeme için kıyılmış soğanı ayçiçek yağda kavurun. Kabağı rendeleyin ve suyunu sıkıp soğana ekledikten sonra suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş patates, kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Yumurta, ayçiçek yağı, süt ve suyu derin bir kapta çırpın. 2 adet baklavalık yufkayı üst üste koyun ve fırça ile üzerine sütlü karışımdan sürün. 3'üncü yufkayı serip tekrar yağlayın ve 4'üncü yufkayı serip yine yağlayın. Geniş kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve dörde kesip tepsiye yerleştirin.
Diğer baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.