Kıymalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyduktan sonra derin bir kapta ezin. İçine yumurta, soya unu, pirinç unu, tereyağı ve tuzu ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Tartın üzerini süslemek için bir parça hamur ayırın. Kalan hamuru yağlı kağıt serilmiş tart kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. İçi için kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin ve kısık ateşte 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber serpin. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra dövülmüş cevizi katın ve karıştırın. Daha sonra kalıbın içine yaydığınız hamurun üzerine kıymalı iç harcı boşaltın. Ayırdığınız hamurdan parçalar koparıp, elinizle uzun şeritler yapın. Bu şeritleri iç harcın üzerine kafes şekli verecek şekilde yerleştirin. Kiraz domateslerin saplarını çıkarın ve ortadan ikiye kesin. Tartın üzerindeki boşluklara yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.