Kuskuslu Börek

Makarna sevenlere özel kuskuslu börek tarifi.. Hem doyurucu hem kolay ve lezzetli olan Kuskuslu Börek nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuskusu bol kaynar suda haşlayıp, süzün. Ilınınca içine ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğanı, ezilmiş peynir, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın. Kuskus pişerken, ayçiçek yağı ile suyu iyice çırpın.
-
2
Bir yufkaya bu karışımdan sürün. Üzerine bir yufka daha koyup, ikisini birlikte 8 adet kare oluşturacak şekilde kesin. Kuskuslu malzemeyi karelerin üzerlerine koyun.
-
3
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bohça veya istediğiniz şekilde katlayıp, tepsiye dizin. Üzerine kalan sulu ayçiçek yağı gezdirin. 200 derece fırında 20 dakika pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL