Nohut Unlu Baharatlı Börek

Nohut Unlu Baharatlı Börek

Lezzetli nohut unlu küçük topçuk börekler misafirleriniz için harika bir atıştırmalık tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Nohut toplarını yapmak için nohut unu, tuz, toz kırmızıbiber ve suyu derin bir kâsede karıştırıp yoğurun.

  • 2

    Yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam aldığında hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizle yuvarlayın. Zeytinyağında hafifçe kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.

  • 3

    İç malzeme için patatesi derin çelik bir tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayana dek haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezin.

  • 4

    Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp ısıtın. Soğan ilave edip, 5 dakika karıştırarak kavurun. Sarmısak ekleyip, karıştırın. Patates ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın.

  • 5

    10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp, limon suyu, kıyılmış biber ve nane ekleyin. Nohut toplarını bir kaseye alıp iyice ezin. Daha sonra patatesli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın.

  • 6

    Harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin. Kaplama harcı için tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp, krep hamuru gibi akışkan bir hamur elde edin.

  • 7

    Nohut unlu börekleri kaplama harcının içine atıp çıkarın. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...