Nohut Unlu Baharatlı Börek
Lezzetli nohut unlu küçük topçuk börekler misafirleriniz için harika bir atıştırmalık tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nohut toplarını yapmak için nohut unu, tuz, toz kırmızıbiber ve suyu derin bir kâsede karıştırıp yoğurun.
-
2
Yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam aldığında hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizle yuvarlayın. Zeytinyağında hafifçe kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
-
3
İç malzeme için patatesi derin çelik bir tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayana dek haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezin.
-
4
Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp ısıtın. Soğan ilave edip, 5 dakika karıştırarak kavurun. Sarmısak ekleyip, karıştırın. Patates ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın.
-
5
10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp, limon suyu, kıyılmış biber ve nane ekleyin. Nohut toplarını bir kaseye alıp iyice ezin. Daha sonra patatesli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın.
-
6
Harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin. Kaplama harcı için tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp, krep hamuru gibi akışkan bir hamur elde edin.
-
7
Nohut unlu börekleri kaplama harcının içine atıp çıkarın. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri