Akşamdan ıslatılan nohutları haşlayalım. Blendır yardımıyla nohutları biraz inceltelim. Üzerine dövülmüş cevizi ilave edelim. 3 kaşık ayçiçek yağda, küp doğranmış soğanı pembeleştirelim. Üzerine nohutlu cevizi, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edip, bir-iki kez çevirerek karıştıralım ve ateşten alalım.
Bir yufkayı 16 eşit üçgen parça oluşacak şekilde keselim (sigara böreği keser gibi). Aynı işlemi diğer yufkalara da uygulayalım. Her üçgen parçanın geniş kenarına nohutlu iç malzemeyi pay ederek koyalım. Yufkaların kenarlarını hafifçe içe doğru çevirelim. Rulo yaparak saralım.
Ruloları yağlanmış fırın kabına dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 220 derece fırında, böreğin altı üstü kızarana dek pişirelim. Sıcak veya ılık servis yapalım.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.