Patatesli Gözleme

Patatesli Gözleme

Kahvaltı sonrası harika bir gözleme tarifi ile süslemeye ne dersiniz? Tadına bayılacağınız Patatesli Gözleme tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unun bir su bardağını ayırıp, kalanını yoğurma kabına aktarın. Ilık suda mayayı, toz şekerle eritin. Maya kabarınca, unun ortasına dökün ve tuzunu ayarlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, iki misli kabarana dek bekletin.Daha sonra hamuru 10 eşit bezeye bölün. Her bezeyi, ayırdığınız 1 su bardağı un ile birlikte 1 mm kalınlığında ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.

  • 2

    Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin. Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağda pembeleştirin. Patates, kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyin. 1 dakika sonra ateşten alın. Açtığınız yufkaların yarısına patatesli harçtan koyun. Hamurun diğer yarısını da üzerine örtün. Kenarlarına parmak ucunuzla bastırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya tereyağı sürün. Gözlemelerin bir yüzünü pişirin. Diğer yüzünü de çevirip pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...