Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek

Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek

Farklı lezzet arayanlar için patlıcanlı ve dil peynirli börek nasıl yapılır? İşte Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle iç malzeme için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra ince doğrayın. İçine rendelenmiş dil peyniri, doğranmış pastırma, tuz, karabiber ve pul biber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

  • 2

    Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve toz şekeri alın. Ortasını havuz şeklinde açıp, maya, ayçiçek yağı, yumurta ve yoğurdu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.

  • 3

    Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. 1 parça hamurun orta kısmına uzunlamasına iç harcın yarısını yayıp, hamuru rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın.

  • 4

    Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...