Unun bir su bardağını ayırıp, kalanını yoğurma kabına aktarın. Ilık suda mayayı, toz şekerle eritin. Maya kabarınca, unun ortasına dökün ve tuzunu ayarlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, iki misli kabarana dek bekletin.Daha sonra hamuru 10 eşit bezeye bölün. Her bezeyi, ayırdığınız 1 su bardağı un ile birlikte 1 mm kalınlığında ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin. Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağda pembeleştirin. Patates, kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyin. 1 dakika sonra ateşten alın. Açtığınız yufkaların yarısına patatesli harçtan koyun. Hamurun diğer yarısını da üzerine örtün. Kenarlarına parmak ucunuzla bastırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya tereyağı sürün. Gözlemelerin bir yüzünü pişirin. Diğer yüzünü de çevirip pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.