Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek

Yumuşacık yufkasıyla lezzetli ve pratik tarifiyle Patlıcanlı Börek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyun ve çatalla ezin. Kırmızı biberlerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayıp, patlıcan ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. 2-3 dakika çevirdikten sonra içine irmik ve tuzu ilave edip, karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Ayçiçek yağı ve suyu derin bir kapta karıştırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine ayçiçek yağlı karışımdan sürün ve bir kenarını diğer kenarın üzerine katlayıp, yarım ay şekli verin. Yufkanın düz kısmına patlıcanlı karışımdan 3-4 yemek kaşığı koyup, rulo şeklinde sarın ve hafif büzdükten sonra tepsiye yerleştirin.

  • 3

    Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın. Üzerine kalan ayçiçek yağlı karışımdan sürün. 4 parmak aralıklarla böreğin üzerine bıçakla hafif çizikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...