Siyah Pirinçli ve Mantarlı Açma Börek

Siyah Pirinçli ve Mantarlı Açma Börek

Ev hanımlarının bayılarak yapacağı Siyah Pirinçli ve Mantarlı Açma Börek nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için derin bir kapta un, su ve tuzu yoğurun. Hazırladığınız hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün.

  • 2

    İçi için siyah pirinci 1 saat suda bekletin ve süzün. Duru suyu çıkana kadar yıkayın. Süzdükten sonra 3 su bardağı suda haşlayın. Doğranmış mantarı ve kıyılmış sivri biberi tereyağında soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Pirinci katın ve tüm malzemeyi karıştırın.

  • 3

    Açtığınız 5 adet hamurdan 3 adedinin bir ucuna iç harcı paylaştırın ve geniş rulo şeklinde sarın. Diğer 2 adet hamurdan birini yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına yayın. Üzerine hazırladığınız rulo börekleri yan yana yerleştirin ve üste de kalan 1 adet hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...