Siyah Pirinçli ve Mantarlı Açma Börek
Ev hanımlarının bayılarak yapacağı Siyah Pirinçli ve Mantarlı Açma Börek nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için derin bir kapta un, su ve tuzu yoğurun. Hazırladığınız hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün.
-
2
İçi için siyah pirinci 1 saat suda bekletin ve süzün. Duru suyu çıkana kadar yıkayın. Süzdükten sonra 3 su bardağı suda haşlayın. Doğranmış mantarı ve kıyılmış sivri biberi tereyağında soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Pirinci katın ve tüm malzemeyi karıştırın.
-
3
Açtığınız 5 adet hamurdan 3 adedinin bir ucuna iç harcı paylaştırın ve geniş rulo şeklinde sarın. Diğer 2 adet hamurdan birini yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına yayın. Üzerine hazırladığınız rulo börekleri yan yana yerleştirin ve üste de kalan 1 adet hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri