Sarımsaklı mayonez için yumurta sarısı ve hardalı mikser yardımıyla çırpın. Bir yandan çırpmaya devam ederken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağı ilave edin.
Rokayı temizleyip cam bir kaseye alın. Üzerine sıcak su döküp, 10 saniye bekletin. Sıcak sudan alıp, soğuk suya atın. 1-2 dakika sonra suyunu süzüp, kenara alın.
Somonu küçük parçalar halinde kesin. Dereotunu kıyıp, krem peynir, tuz ve karabiberle karıştırın. Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Her bir yufka parçasının uç kısmına somon parçası, roka ve peynirli karışımı pay edin. Üçgen olacak şekilde sarın ve üzerlerine zeytinyağı sürüp, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sarımsaklı mayonez ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.