Spring Rolls (Çin Böreği)

Spring Rolls Çin Böreği

Çin mutfağında öne çıkan bu börek tarifini mutlaka denemelisiniz. Bir kere yapınca yapmayı bırakamayacağınız tariflerden Spring Rolls tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patates, soğan, sarımsak ve havucun kabuklarını temizleyip dörde bölün. Biberler, tuz, toz şeker, soya sosu ve susam yağını da ekleyip, sebzeler çok ince olmayacak şekilde blenderden geçirin. Tavaya alıp, kıyma ve tereyağı ekleyerek pişirin.

  • 2

    Her bir yufkayı 6 parçaya kesip, toplamda 24 adet üçgen elde edin. Her birinin geniş tarafına soğuyan harçtan yerleştirip, sigara böreği gibi sarın. Ekmek dilimlerini 170 derece fırında kızartıp, blenderden geçirin. Börekçikleri önce çırpılmış yumurta sarısına, sonra ekmek kırıntısına bulayıp, kızgın ayçiçek yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...