Hamur için unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine tüm malzemeyi ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin.
İç malzemeyi hazırlamak için taze soğanın yeşil kısımlarını 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Üzerine tuz ekleyin. Ovarak yeşil köpüklü suyunu çıkarın. Soğanı elinizle sıkıp, başka bir kaba aktarın. Üzerine peynir, yumurta, zeytinyağı ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız harcı kenara alın.
Hamuru unlu tezgahta rulo haline getirdikten sonra 8 parçaya ayırın. Her bezeyi unlayarak, merdane yardımı ile 30 cm çapında açın. Açtığınız hamurların 4 tanesini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Soğanlı harcı üzerine yayın. Kalan 4 bezeyi de aynı şekilde açıp, harcın üzerine koyun. Böreğin üzerini kalan tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.