Yaz Böreği
Beş çaylarınızın en pratik lezzeti Yaz Böreği nasıl yapılır? İşte Yaz Böreği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkaları düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kenarda kalan kısımları böreğin en üstünde kullanmak üzere ayırın.
-
2
İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyıp, bir kaba alın. İçine yumurta, süt, ayçiçek yağı, lor peyniri, tuz, pul biber ve karabiber koyup, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yuvarlak kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan 4-5 yemek kaşığı yayın. Tekrar 3 adet yufkayı üst üste koyun, yine harç yayın.
-
3
Bu şekilde yufka ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Böreğin üst orta kısmına kenarlardan kalan yufka parçaları ile gül şekli yapıp, yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler