Yoğurtlu Gül Böreği

Yoğurtlu Gül Böreği

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan yoğurdun olduğu tariflerin hepsi ayrı bir lezzetli. İşte lezzetine doyamayacağınız Yoğurtlu Gül Böreği tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    2 yemek kaşığı ayçiçek yağda, 1 adet küçük doğranmış soğanı kavurun. 250 gram kıyma ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyin. Kıymanın rengi dönünce, tuzunu, karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.

  • 2

    2 adet yufkanın her birinden 8 adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Üzerine kıymalı malzemeden koyun. Sigara böreği gibi sarıp, sonra içe doğru kıvırın. Fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin.

  • 3

    Börekleri servis tabağına alın. Üzeri için, 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biberi yağda yakın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı yoğurt gezdirip, yağı ekleyin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...