Yoğurtlu Gül Böreği
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan yoğurdun olduğu tariflerin hepsi ayrı bir lezzetli. İşte lezzetine doyamayacağınız Yoğurtlu Gül Böreği tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
2 yemek kaşığı ayçiçek yağda, 1 adet küçük doğranmış soğanı kavurun. 250 gram kıyma ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyin. Kıymanın rengi dönünce, tuzunu, karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.
-
2
2 adet yufkanın her birinden 8 adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Üzerine kıymalı malzemeden koyun. Sigara böreği gibi sarıp, sonra içe doğru kıvırın. Fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin.
-
3
Börekleri servis tabağına alın. Üzeri için, 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biberi yağda yakın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı yoğurt gezdirip, yağı ekleyin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri