Bazlama

Bazlama

Özellikle Kızılcahamam ilçesinde çok meşhur olan bazlamaya Samsun yöresinde toraman veya "pıtpıt' da denilmektedir. İşte yumuşacık bazlama tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un, ekşi maya, kuru maya, tuz ve suyu genişçe bir kaba alarak yoğurun. Üzerini bir bezle örterek 20 dakika mayalandırın.

  • 2

    Hamuru 4 eşit parçaya bölerek yuvarlak bezeler yapın. Üzerini bir bezle örtün ve bir saat kadar daha mayalandırın. Kabarmış hamuru elinizle ezerek şekil verin ve 10-15 dakika daha mayalandırın.

  • 3

    Bu esnada yanmaz bir tavayı ocakta iyice ısıtın ve altını kısık ısıya alın. Mayalanmış hamuru alt üst yaparak kırmızı bir renk alana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...